woensdag 25 juni 2014

Leertips | Dinieke

Hoi!
Vandaag ben ik er weer met een aantal tips voor school. Misschien herken je het wel: je bent moe, kunt je totaal niet concentreren. Maar, je hebt morgen wel die belangrijke toets van wiskunde waar je echt een voldoende op moet scoren! Dat moet je natuurlijk voorkomen, en daarom heb ik tips voor jullie!
Als je probeert te leren, is het altijd handig dat je in een rustige omgeving bent. Daarmee bedoel ik dat je bijvoorbeeld niet in de woonkamer moet gaan zitten, tenzij je alleen thuis bent. In de woonkamer wordt je al snel afgeleid van dingen zoals familieleden of de televisie. Zoek gewoon een rustig plekje op in je huis en doe desnoods een koptelefoon op zodat je niet afgeleid wordt door geluiden om je heen. Daarnaast moet je ook op een rustige werkplek werken, want als er overal om je heen troep ligt, kun je je vast ook niet zo heel goed concentreren. Zorg dat als je leert, dat je je dan op datgene concentreert en even niet denkt aan hoe druk je het wel niet hebt. Ikzelf vind dat vrij lastig, dus deze tips kan ik zelf ook wel goed gebruiken!


Het werkt ook goed mee als je je social media meldingen even uitzet, de trillingen van je mobiel uitschakelt en je laptop weglegt. Nog beter; leg het allemaal uit je zicht. Als je je mobiel ergens in je ooghoek ziet liggen is het zó verleidelijk om even je berichten te checken en als snel ben je dan een kwartier verder. 

Maak een planning van de hele week. Zo hoef je je geen zorgen te maken over of je alles wel af krijgt. Plan niet alles te strak, want soms iets natuurlijk uitlopen en dan is gelijk je hele planning door de war. Zorg ook dat je vrije tijd krijgt. School gaat niet altijd voor. Maar, je moet wel keuzes maken. Speelt maandag je favoriete voetbalclub, dinsdag spreek je af met een vriendin, woensdag moet je naar volleybal, donderdag ga je naar de McDonalds met vrienden en vrijdag ga je uit? Dat is natuurlijk niet slim. Dit kun je doen als je een rustige week of een week vrij hebt, maar maak keuzes in wat je wel en niet doet. Anders kom je nergens aan toe.

Werk geordend en trakteer jezelf als je een uurtje gewerkt heb. Check nu wel even je berichten, ontspan even. Maar doe dit niet te lang, houd je aan je planning! 

Je kunt een planning maken, maar een To Do lijstje werkt ook ontzettend fijn! Je schrijft alles op wat je die dag moet doen en hoelang je er ongeveer over doet. Als je iets af hebt, vink je het af en dan heb je vast een opgelucht gevoel als het hele lijstje is afgevinkt!

Maak het jezelf niet te moeilijk, en loop niet teveel uit. Als je te lang bezig bent met één ''opdracht'', skip hem dan gewoon. Het lukt dan echt niet, je kunt dan beter een vriendin of je docent om hulp vragen. 

Soms kan muziek ook fijn werken, maar soms ook niet. Het is misschien een tip, maar misschien wel een afrader voor jou. Probeer het eens!

Dit waren al mijn tips!

Wat is jouw ultieme leertip?

Liefs, Dinieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten