maandag 20 oktober 2014

Chaos in je hoofd | Marit

Hey!
Chaos in je hoofd, dat is nooit een pretje. Het is namelijk veel fijner om geen chaos in je hoofd te hebben. Na een aantal schoolweken komen de chaos delen weer naar boven. Je kent het wel, 'Ik ga nu slapen, want ik ben moe maar neeee help! Ik moet nog engels leren. Dat kan morgen ochtend ook nog wel, maar neee heb 1e uur les'. Tijd dus voor wat tips om chaos in je hoofd te voorkomen!


Lees snel verder voor de tips en misschien komen ze wel van pas !


Weet jij niet of je chaotisch bent, en hoe erg of hoe weinig. Maak dan deze test! : Chaotische quiz

To Do lijstjes.

Altijd handig, en ze vergeet je nooit wat je nog niet af hebt. Je hebt alles op een rijtje en je kan zo afvinken wat je gedaan hebt en wat je nog niet gedaan hebt. Dit is makkelijk voor school maar natuurlijk ook voor hobby's zoals bloggen, sporten en andere dingen.
To Do list | Bron: Tumblr

Agenda.

Je neemt het niet voor niks elke dag weer mee naar school. Dus gebruiken is ook wel handig. Je kan er huiswerk inzetten maar ook afspraken voor de dokter. Als je het nog overzichtelijker wilt maken kan je gebruik maken van markeren, markeer als je het hebt gedaan.

Aan je planning houden.

Je kan wel zo mooi To Do lijstjes hebben en een agenda maar houd je erook aan anders heeft het geen nut. Beter gezegd dan gedaan want To Do lijstjes maken kost ook tijd. Plan dus ook dingen van te voren want een dag van te voren leren voor een engels toets is niet zo slim..


Opgeruimde omgeving.

Niets is irritanter dan huiswerk maken met een vol bureau, alles raakt zoek en het maakt je hoofd nog voller. Als je iets gebruikt hebt, ruim het dan meteen weer op. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan want na een uurtje ziet alles er weer precies hetzelfde eruit, een vol bureau..


Slapen.

Wat ook heel erg belangrijk is, is slapen. Je hebt slaap nodig om de dag door te komen, ga op tijd slapen en leg je telefoon op tijd weg. En als je slaapt, rust je natuurlijk ook uit.

Sleeping | Bron: Tumblr

Bewegen.
Even een wandelingetje maken door het bos, en rustig door de natuur lopen. Tot rust komen, geweldig.



Zo, dat was het weer voor vandaag! Tot volgende week maandag!

xoxo,

Marit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten